Összefoglaló

Syreni 2009.11.10. 23:31

Az elmúlt hetekben sajnos szabira vonultam beszámoló-ügyileg. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy különösebb említésre méltó dolog nem történt az életünkben, illetve hogy arra vártam, hogy majd Adam jól feltölt néhány videót, de nem, úgyhogy majd most :)

Helga szépen cseperedik, már 126gr (mai mérés szerint). Ennél azonban fontosabb, hogy sokkal jobban meg lehet bízni benne, bár ezen a téren még mindig van hova fejlődni. A szobában elengedve például már kimerészkedik a nyílt terepre is, fut, jön, megy, rendezkedik, viszont egy idő után belehergeli magát a játékba és átmegy rettegő vadpatkányba - nem lehet megfogni, menekül, hívó szóra, nagylányokra nem jön elő - ilyenkor jó egy-másfél órás patkányvadászat árán lehet csak a halálra rémült kis hülyét összeszedni.
A ketreccel hasonlóak a gondok, kézbe nem jön, viszont a nasi-hívószóra (vagyis ciccegésre) már szépen együtt jön a nagyokkal, de ha az ember lánya meg akarja fogni, az még küzdelmes.

Minden patkánnyal barátságos, szemmel láthatóan nincs tisztában vele, hogy ő nem ugyanaz a faj és neki nem kellene barátkozni a másikakkal. Főleg akkor boldog, ha a fórumosok valamelyike vele egyméretű patigyereket hoz a játszótérre - az én nagylányaim ugyanis inkább csak lerendezik egy-két anyai pofonnal, a kicsikkel viszont tud kergetőzni, hemperegni, játszani. Úgyhogy kedves fórumos anyukák, tessék hozni Helgának játszótársat :)

Közlekedni főleg a buszon szeret, mert az zötyög a legjobban. Összességében elmondható, hogy fantasztikus érzéke van ahhoz, hogy mikor nem kellene előbújnia és ő rihtig akkor dugja elő a fejét. Általában (ha lehet) úgy mászkálunk, hogy ő a pólóm alatt vackol, vagy, ami gyakoribb, hogy a póló kivágásánál "könyököl" és szaglászik, érdeklődik. Az elmászkálást onnan még nem nagyon hagyom neki, főleg most nagykabátos időszakban, ahol nem is érzem. Félek, hogy megijed, megugrik és akkor esélyem sem lesz összeszedni, mert még nem bízik bennem annyira, hogy visszajöjjön. Viszont...

...tegnap túlestünk az első mosdatáson <3 Lehet, hogy kaja volt rajta, bár nem hiszem, de akkoris...ha nálam van, sokkal nyugodtabb, mint eddig, másokhoz is hamarabb odamegy, kevésbé ijedős. Egyre szociálisabb, simogathatóbb és áááá, annyira imádom :)

Olyankor mondjuk kevésbé, mikor nem tudja, hol a határ. Amikor érzem rajta, hogy izgul, vagy boldog, vagy egyszerűen csk sok új dolgot lát és felhergeli magát, úgy fejezi ki, hogy örül/szeret, hogy harapdál. Mint egy kisgyerek, aki úgy ölel meg, hogy közben gyomorszájon vág és hanyattdönt. Ilyenkor vagy összefogom a száját, mint a kutyáknál szokás, vagy rápöccintek az orrára. Egy idő után ért belőle, mostanában viszont azt csinálja, hogy számomra random időpontokban kibújik a nyakamnál, belesíp a fülembe, majd visszabújik. Nem értem, de szerintem soha nem is fogom :)

Ami még nagyon érdekes, hogy ha rajtam van, akkor ugye ott végzi a dolgát is. Arról már leszokott, hogy mindezt ruha alatt tegye, kimászik a vállamra és onnan szórja az égi áldást- minderre mindenféle tanítás nélkül szokott rá.
A másik ilyen dolog a mikor. Ha én elmegek vécére, vagy a szagok, a vízcsobogás vagy nemtudom mi miatt, tuti, hogy elereszt valamit. Nem értem, nem akarok sokat belemagyarázni, az elmúlt két napban csak a wc környékén bogyózott - meg sam kezére, de az rögtön wc után volt és valamitől ma ment a hasa :) Összességében ma, ha jobban belegondolok a wc-re menetelemtől számított 5 percen belül produkált valamit, azon kívül soha. Persze játszóterezett is, ott nem láttam.

Ha már játszótér...imád fára mászni. Oda viszi a kajáját, ott alszik, onnan kell összeszedni. Lehet, hogy kap egyet itthonra is :)

És akkor végül a ketrecben történő szotyifogyasztásról két videó (kis pufipofa)

A bejegyzés trackback címe:

https://rattus.blog.hu/api/trackback/id/tr631516886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása